Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ένα γεγονός ή μια κατάσταση, ξυπνούν το συναίσθημα της χαράς μέσα σας. Εμπιστευθείτε το και αφήστε όλες σας τις αισθήσεις να το βιώσουν από την αρχή μέχρι το τέλος. Απολαύστε το, είναι ο φωτεινός σας φάρος, η πυξίδα σας, ο ακούραστος οδηγός σας.

Ρωτήστε τον εαυτό σας, τι είναι αυτό που το προκάλεσε. Τι ήταν εκείνο που σας είχε δημιουργήσει αυτή την αλησμόνητη χαρά; Υπάρχει κάτι που συνδέει εκείνο το συναίσθημα με το σήμερα; Μπορεί να είναι μια γεύση, ένα χρώμα, μια μυρωδιά, ακόμα κι ένα κομμάτι μαλακού υφάσματος!

Η χαρά μέσα μας, είναι ο προσωπικός μας μπούσουλας. Ο πολύχρωμος οδοδείκτης που μας δείχνει την πορεία που επιθυμούμε να ακολουθήσουμε για να φτάσουμε στο πιο ψηλό σημείο, για να δούμε τους στόχους μας να πραγματοποιούνται, για να γεμίσει η ψυχή και το σώμα με ενεργητικότητα για να αναβλύσει από μέσα μας η δημιουργικότητα, έτσι ώστε να βιώσουμε τη χαρά στο έπακρο.

Ξέρετε, όταν προσκαλείτε τη χαρά στην ενήλικη ζωή σας, ίσως θα πρέπει να της ‘’συστηθείτε’’ από την αρχή. Ακούστε αυτά που θέλει να σας πει, θέστε τους δικούς σας προσωπικούς στόχους, επιτρέψτε στον εαυτό σας να δημιουργήσει καταστάσεις που του δημιουργούν το αίσθημα της ευφορίας. Ο αγαπημένος σας εαυτός, είναι ο μόνος πιστέψτε με, που μπορεί να σας χαρίσει όλα αυτά που ονειρεύεστε. Εσείς και κανείς άλλος δεν μπορεί να φτάσει στην πιο ψηλή σας κορυφή!

Η αυθεντική χαρά δεν φοράει ρούχα δανεικά. Ξεκινάει από εμάς και καταλήγει σε εμάς κλείνοντας μέσα της, όλους όσους αγαπάμε. Δεν θα μπορέσει όμως να μας δώσει τα ‘’δώρα’’ της, αν βαφτίζουμε χαρά τις επιθυμίες των άλλων ή αυτά που έμμεσα ή άμεσα απαιτούν από εμάς. Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε τις καταστάσεις εκείνες που μας εκφράζουν, με χρώματα και αποχρώσεις του δικού μας γούστου και όχι γιατί έτσι μας είπαν. Ας ζήσουμε χωρίς να πασχίζουμε για την έγκριση των επιλογών μας.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντιγράφουμε αυτά που χαροποιούν τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι η δικιά τους ζωή, η δική τους χαρά και κάνουν άριστα που τη ζουν στο έπακρο. Εμείς, χρειάζεται να αφήσουμε τη ψυχή μας ελεύθερη για να εκφραστεί έτσι όπως εκείνη ορίζει. Καταλαβαίνω ότι πολλές φορές χανόμαστε μέσα στις μουντές μας αποχρώσεις και ειλικρινά αυτό δεν είναι ούτε λάθος, ούτε τρομερό. Αυτό που αξίζει να έχουμε κατά νου, είναι να μην επιτρέψουμε να σβήσει ο φωτεινός μας οδοδείκτης. Ακόμα και τις ώρες που χάνουμε το μπούσουλα, εκείνος ξέρει και βρίσκεται πάντα σε θέση να μας οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αφεθείτε, ειδικά τις στιγμές που νιώθετε να πιέζεστε. Όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται, αφήστε τον εαυτό σας να αναπνεύσει βαθιά και να νιώσει το αίσθημα της επιθυμίας να τον πλημμυρίζει. Αν μπορείτε, δείτε τη μορφή σας με ευκολία να κυκλοφορεί μέσα σε αυτό που ονειρευτήκατε και τη στιγμή που θα το καταφέρετε, θέστε καινούργιους στόχους, εφικτούς για αρχή και βαδίστε προς αυτή τη διαδρομή με τόλμη.

Θυμηθείτε ότι η ζωή σας ανήκει, σε εσάς και σε κανέναν άλλον. Η χαρά και η ευτυχία, όσο μοναδικά συναισθήματα κι αν είναι, άλλο τόσο γίνονται συλλογικά κι ας μην το καταλαβαίνουμε. Από έναν χαρούμενο άνθρωπο το μόνο που έχετε να περιμένετε είναι να σας προσφέρει ό,τι καλύτερο έχει στην καρδιά του. Η κατήφεια, η μιζέρια και η δυσαρέσκεια μας οδηγούν σε ανήλιαγα μονοπάτια που κανένας από εμάς δεν θέλει να βαδίσει.

Ζήστε με την ψυχή σας, ονειρευτείτε και σχεδιάστε πως θα φτάσετε τους στόχους σας τόσο μεθοδικά, όπως κάνετε όταν σχεδιάζετε ένα μεγάλο ταξίδι και να είστε σίγουροι ότι θα καταφέρετε να κατακτήσετε την πιο ψηλή σας κορυφή. Θα το κάνετε γιατί θα είναι ο προσωπικός σας στόχος, το δικό σας στοίχημα και το προσωπικό σας επίτευγμα. Χαρείτε λοιπόν ελεύθερα, το αξίζετε!

life coachΑς μην ξεχνάμε ότι κάθε σχέση είναι διαφορετική, ειδικά αυτή με τον εαυτό μας. Καλό είναι να μην υποτιμάται η συνεργασία με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο που με τις γνώσεις του και την εμπειρία του θα μπορέσει να προσφέρει βοήθεια και μια πιο ξεκάθαρη ματιά.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κουβεντιάσουμε την δική σας περίπτωση, σας περιμένω σε μία συνεδρία για  να συζητήσουμε ό,τι σας απασχολεί.

Γαβριέλλα Καραπατή

Μοιραστείτε το:
Call Now Button