Ας μην κρυβόμαστε, σε ποιόν από εμάς αρέσει να μην νιώθει καλά, να μην έχει τα κέφια του, να νιώθει ένα πλάκωμα στο στήθος, ένα σφίξιμο; Να είναι στις μαύρες του δηλαδή. Σε κανέναν βέβαια! Μόνο που την ώρα που πασχίζουμε να ξεφύγουμε από αυτό το σκοτεινό συναίσθημα, δεν συνειδητοποιούμε πως έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μια δημιουργική στιγμή μας.

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι το να μην έχουμε τα κέφια μας, είναι ΟΚ και δεν χρειάζεται να νιώθουμε ούτε περίεργα, ούτε υπάρχει λόγος να πασχίζουμε να κρύψουμε την κακοκεφιά μας. Αντιθέτως, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να αφουγκραστούμε τα μέσα μας. Η μαυρίλα που νιώθουμε δεν είναι τίποτα άλλο, από σήματα καπνού που μας στέλνει η ψυχή μας, πασχίζοντας να επικοινωνήσει μαζί μας.

Μέσα σε αυτή τη δύσθυμη κατάσταση, συχνά κάνουμε το λάθος να υπερ-απασχολούμε τον εαυτό μας προσπαθώντας να γλυτώσουμε από τις σκοτεινές μας ημέρες. Γιατί όμως είναι λάθος; Γιατί πολύ απλά η μαυρίλα θα εμφανίζεται ξανά και ξανά μέχρι να μας πείσει να την ακούσουμε. Όσο και να παίξουμε κρυφτό μαζί της, το σίγουρο είναι ότι δεν θα καταφέρουμε να της ξεφύγουμε και όσο την αγνοούμε τόσο πιο συχνά θα μας επισκέπτεται, μέχρι να μας πει αυτά που θέλει, διαφορετικά θα μας κάνει τη ζωή δύσκολη.

Να θυμάστε πως τις ημέρες που η ψυχή μας είναι συννεφιασμένη, καλό είναι να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που μας χαλάει τη διάθεση, ποιες ανικανοποίητες επιθυμίες μας ‘’γκρινιάζουν’’; Υπάρχουν ίσως σχέσεις που μας ‘’στενεύουν’’ και καλό θα ήταν να κουβεντιάσουμε το θέμα αλλά δειλιάζουμε; Μήπως αγνοήσαμε για άλλη μια φορά ανάγκες και υποσχέσεις που δώσαμε στον εαυτό μας και δεν τις τηρήσαμε; Δυσλειτουργικές πεποιθήσεις που κουβαλάμε από το παρελθόν και θέλουμε να αποτινάξουμε αλλά δεν τολμάμε;

Ξέρετε πολλές φορές, δίνουμε τη θέση ενός τρομακτικού γίγαντα σε ένα μικρό και ανούσιο γεγονός για να μην ασχοληθούμε με αυτά που για εμάς είναι σημαντικά από φόβο, για το πως θα νιώσουμε όταν θα προσπαθήσουμε να φύγουμε από τη ‘’ζώνη της άνεσής μας’’, βάζοντας εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας ”τρικλοποδιές”.

Όταν έχουμε τις μαύρες μας, βρισκόμαστε μπροστά σε μια καταπληκτική ευκαιρία κι αυτή δεν είναι άλλη από το να βρούμε λύσεις στα βασανάκια μας και να μας δώσουμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη ζωή μας αλλιώς, όπως εμείς επιθυμούμε!

* * *

life coach
Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε σχέση είναι διαφορετική, ειδικά αυτή με τον εαυτό μας. Καλό είναι να μην υποτιμάται η συνεργασία με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο που με τις γνώσεις του και την εμπειρία του θα μπορέσει να προσφέρει βοήθεια και μια πιο ξεκάθαρη ματιά. Σε περίπτωση που θέλετε να μιλήσετε για τους δικούς σας προβληματισμούς, κλείστε τη συνεδρία σας εδώ για να συζητήσουμε ό,τι σας απασχολεί.

Γαβριέλλα Καραπατή

Μοιραστείτε το:
Call Now Button